Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker

de madi_marin in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 5975 vizualizari

 

Este ce-a de-a patra reţetă pregătită la Multicooker. Pandişpanul a ieşi super pufos! Sunt foarte mulţumită! Inspiraţia mea a fost reţeta Licuţei Marin căreia îi mulţumesc.Eu am micşorat un pic cantitatea de făină şi am adăugat cocosul şi lămâia pentru un plus de aromă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu ulei
  • 175 g zahăr
  • 120 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker:

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot.

Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare.

Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun coaja rasă, nuca de cocos rumenită (se pune la foc mic într-o tigaiţă uscată şi se amestecă mereu până se colorează , având grijă să nu se ardă !) şi făina cernută şi se amestecă uşor cu lingura sau spatula de silicon până ce s-a omogenizat compoziţia.

Cuva aparatului se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă aluatul şi se nivelează frumos.

Se selectează programul BAKE şi se setează la 180. Se apasă butonul COOKING TIME  şi se selectează 45 de minute.

Când e gata, se lasă la răcit, apoi se scoate pe o farfurie şi se porţionează.

Se poate servi ca atare sau cu gem, îngheţată, cremă…..etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos si simplu